Leerlingen van drie basisscholen in de regio doen mee aan de innovatiewedstrijd Challenge the Future, waarbij ze aan de slag gaan met een écht probleem van een organisatie. Vanaf 25 oktober kunnen ze deze serious game downloaden. Dit is meteen de officiële start van de wedstrijd, die duurt tot 3 december 2021.

De game bestaat uit verschillende levels waarin de leerlingen spelenderwijs worden meegenomen in het ontwikkelproces van innovatieve producten. Zo leren ze brainstormen, een collage maken, een pitch houden en hoe ze een prototype kunnen testen. Uiteindelijk presenteren de deelnemers op 3 december hun oplossing aan een vakjury door middel van een pitch.

De wedstrijd wordt op 21 december afgesloten door middel van een online bekendmaking met de deelnemende scholen.  Dan maakt de vakjury bekend wie het meest innovatieve ontwerp had, en dus de wedstrijd én de prijs wint.

Enthousiast over innovatie? Word dan lid van onze Facebook-pagina, waar we regelmatig updates over onze activiteiten plaatsen.