Leerlingen van zeven basisscholen in de regio doen mee aan de innovatiewedstrijd Challenge the Future, waarbij ze aan de slag gaan met de challenge Hoe maak jij jouw school/klas nóg duurzamer?

Vanaf 24 oktober kunnen ze hiermee in de klas aan de slag. Vanuit het eLAB van de bibliotheek is er begeleiding. Ook een bezoek aan het eLAB is mogelijk, bijvoorbeeld voor het maken van een prototype met de 3D printer of lasercutter.
De wedstrijd duurt tot de eerste week van december 2022.

De lessenserie bestaat uit verschillende levels waarin de leerlingen spelenderwijs worden meegenomen in het ontwikkelproces van innovatieve producten. Zo leren ze brainstormen, een collage maken, een pitch houden en hoe ze een prototype kunnen testen. Uiteindelijk presenteren de deelnemers op 14 december hun oplossing aan een vakjury door middel van een pitch én een video. Dan maakt de vakjury, mensen uit het regionale bedrijfsleven, bekend wie het meest innovatieve ontwerp had, en dus de wedstrijd én de prijs wint.

Enthousiast over innovatie? Word dan lid van onze Facebook-pagina, waar we regelmatig updates over onze activiteiten plaatsen