Een nieuwe datum voor de Midden-Groningse Hackathon

ontwerp Delano

De afgelopen weken heeft u via interviews met deelnemers kunnen lezen over de eerste Midden-Groningse Hackathon die op 24 oktober zou worden georganiseerd. Projectleider Anneke Tiddens van Biblionet vertelt: ‘We zagen het al een beetje aankomen natuurlijk, maar het is nu duidelijk. We stellen de Hackathon een paar maanden uit naar 13 februari 2021 in verband met corona.’

Innoveren is een manier van denken en werken die altijd doorgaat. Daarom gaat het hackathonteam op 24 oktober alvast met elkaar van start via het internet. ‘We moeten flexibel zijn, denken aan wat wel kan en proberen om dat voor elkaar te krijgen. Dat past juist heel goed bij het outside the box denken zoals je dat bij een hackathon doet’, gaat Tiddens verder. 

Het Hackathonteam hoopt via de brainstorm nu al te kunnen beginnen met het doen van extra onderzoek. Ze gaan kijken naar zowel mogelijkheden als onmogelijkheden die komen kijken bij de totstandkoming van een robot blindengeleidehond. ‘Als het goed is leidt dit ertoe dat we straks nog snellere stappen nemen tijdens de daadwerkelijke live hackathon op 13 februari. We zijn er in ieder geval heel blij mee dat alle experts, die overigens kosteloos meedoen, ook volgend jaar hun kennis en tijd willen inzetten voor dit mooie doel’, aldus Tiddens. 

Van de verrichtingen van het hackathonteam op 24 oktober wordt een opname gemaakt die daarna via social media en de website kan worden bekeken. Deze aftrap van de hackathon is te zien via de Facebookpagina van het Innovatiefestival Midden-Groningen. ‘Sowieso posten we via onze social media kanalen regelmatig over innovaties bij ons in de buurt’, vult Anneke Tiddens nog aan.

Wil je nog meehacken en aansluiten bij de brainstorm? Stuur dan een mail naar  a.tiddens@biblionetgroningen.nl of kijk voor meer informatie over de deelnemers op Innovatiefestivalmiddengroningen.nl/hackathon.

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email