Na een jaar van afwezigheid vindt op 11 december 2021 het innovatiefestival Midden-Groningen weer plaats in en rond het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. Tijdens deze editie wordt er groots uitgepakt met een inspirerend en uitdagend programma voor alle leeftijden!

Het festival bestaat dit jaar uit drie onderdelen:

– Innovatieweek ‘Innovatie in de Praktijk’: 11 t/m 15 oktober 
– Innovatiewedstrijd Challenge the Future: 25 oktober t/m 3 december 
– Innovatiefestival: 11 december

De eerste twee activiteiten zijn voor leerlingen van groep 8 van basisscholen uit de hele regio. Het eindfestival zelf is voor iedereen interessant. 

Een toekomst in de techniek

Tijdens de Innovatieweek en de Innovatiewedstrijd ontdekken leerlingen al doende de mogelijkheden in de wereld van techniek. Het doel: hen voor een toekomst in de techniek te interesseren. Techniek speelt namelijk een belangrijke rol in onze regio en biedt werkgelegenheid op alle niveaus. Ook in de toekomst zijn er technische talenten nodig. Het Innovatiefestival draait dan ook om techniek in al z’n verschijningsvormen. Programmeren, 3D-printen, lasersnijden, werken met elektronica. Maar nog veel meer draait het om passie en creativiteit, om samenwerken, eigen ontwerpen tot leven brengen, je fantasie gebruiken en technologie naar je hand zetten. 

Het festival wordt georganiseerd door Biblionet Groningen, het dr. Aletta Jacobs College en de gemeente Midden-Groningen, samen met regionale bedrijven. Deze innovatieve bedrijven en het maakonderwijs zijn aanwezig op het Innovatiefestival Midden-Groningen, van het vmbo tot Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens dit eindfestival zijn er workshops en presentaties van bedrijven en instellingen voor een breed publiek. 

Meld je aan!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie? Of wil je met je bedrijf, club of opleiding meedoen aan het Innovatiefestival Midden-Groningen? Meld je dan nu aan via onderstaand aanmeldformulier:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden