ConstructieKokers – Egbert Pikkemaat

Egbert Pikkemaat constructiespeelgoed

Egbert Pikkemaat is ontwerper, ruimtelijk-vormgever en geeft creatieve workshops op scholen. In zijn workshops laat hij leerlingen bouwen met zijn zelf-uitgevonden constructiespeelgoed, gemaakt van plastic-flessen, afvalkarton en gerecycled papier. Hij vertelt over het effect van massaconsumptie op het milieu en leert hen om kansen te zien in afval. Afval is vaak gratis en voor de vooruitgang van onze maatschappij zullen we moeten leren daar meer mee doen. Zijn boodschap is dan ook dat we in de toekomst eerder creatievelingen nodig hebben dan accountants.

Bij het bedenken van zijn ontwerpen houdt Egbert rekening met hergebruik en recycling van materialen. Van alle uitvindingen die hij heeft gedaan met afval, kiezen we tijdens het festival voor een ontwerp gemaakt van weggegooide plastic flessen. Dit materiaal om constructies mee te bouwen noemt hij de ConstructieKokers. Als je wilt kun je op 11 december langskomen op het Innovatiefestival om het machientje te bekijken en zelf een hoge toren te bouwen met de ConstructieKokers. Neem je vrienden, ouders broer of zus maar mee. Dan kunnen jullie samen ‘battelen’ met deze plastic bottles om wie de hoogste toren kan bouwen. Je mag ook andere dingen bouwen. Egbert heeft natuurlijk ook al wat ontwerpen gemaakt die je kunt bekijken zoals lampen, tafeltjes en… kerstbomen.

Voor meer informatie over Egbert, zijn constructiespeelgoed en andere ontwerpen of workshops kijk je op www.vouwstenen.nl of www.3dmail.nl Of bekijk de video’s voor meer informatie over de ConstructieKokers. Dit filmpje laat de werking zien van zijn zelf-gebouwde machientje waarmee je van gebruikte plastic flessen constructiespeelgoed kunt maken. En in dit filmpje legt hij uit waarom het zo belangrijk is om nieuwe dingen uit te vinden die rekening houden met het milieu, waarom juist creatieve jongens en meisjes daarbij zo belangrijk zijn en hoe je met de ConstructieKokers kunt bouwen.

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email