Indietopia – Serious game

De Swiper

Indietopia is één van de grootste platforms in Nederland voor de ontwikkeling van games, met ruim 25 studio’s van game-ontwikkelaars en aanverwante bedrijven. De ruimte van Indietopia, Prototopia, meet 450 m2, met een eigen kantoor, vier andere kantoorruimtes, de Fablab machinekamer, een professionele studio, tien flexplekken, een evenementenruimte en een vergaderruimte. Prototopia is de proeftuin waar startups uit het noorden terechtkunnen om games te testen, met onder andere virtual reality. Het is dé ontmoetingsplek voor de maakindustrie en de digitale industrie.

Door het unieke snijvlak van software en technologie ontstaat veel zicht op de banen van 2030. Wat gaan de basisschoolkinderen van nu doen in die toekomst waarin alles mogelijk lijkt? Worden het de programmeurs van nieuwe computersystemen? Gaan ze aan de slag als futuristische monteurs met Google Glass op hun hoofd en werken ze in de toekomst al met VR en AR?

Tijdens het Innovatiefestival toont Indietopia een aantal ontwikkelingen die bezoekers kunnen testen. En misschien krijg je zo zelf ook een aantal mooie ideeën voor de toekomst. En voor jouw toekomstbeeld als deel van de werkende samenleving. Of is het de spelende samenleving?

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email