Klein Venijn? – over virussen en bacteriën

Afbeelding Klein Venijn

De installatie Klein Venijn? laat zien hoe virussen en bacteriën tegelijk je vriend en je vijand zijn. Speel een spannend spel waarin je de ziekmakers te slim af moet zijn om de highscore te behalen.

De interactieve installatie Klein Venijn? is er voor alle Noord-Nederlanders. Op het introductiepaneel staat uitleg over virussen en bacteriën. Daarnaast is er een video over wat jij kunt doen om te zorgen dat jijzelf én de mensen om je heen gezond blijven. Ook is er een spannend spel, waarin je samen met een partner de goede bacteriën en virussen te pakken moet zien te krijgen. En de ziekmakers moet ontwijken. Wie het langst kan blijven staan, heeft de highscore.

Aletta Jacobs School of Public Health zet zich in om betekenisvolle, gelijkwaardige interactie te organiseren tussen wetenschappers en andere inwoners van Noord-Nederland over publieke gezondheid. Ze informeren, verrassen, verbazen, zetten aan tot nadenken en liefst ook tot actie. Zo willen ze de impact van wetenschap over publieke gezondheid vergroten en bijdragen aan meer gezonde jaren voor alle noorderlingen. Bekijk ook de filmpjes: een teaser over Klein Venijn? en  een video met tekst

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email