Van 10 tot 14 oktober is de Innovatieweek, één van de twee activiteiten van het Innovatiefestival Midden-Groningen. Tijdens de Innovatieweek maken leerlingen van groep 8 op creatieve wijze kennis met de wereld van techniek. Wat kun je allemaal worden als je graag dingen ontwerpt, knutselt en bouwt? En hoe ziet een werkdag van iemand met een technisch beroep eruit? 

Voor elke basisschool bestrijkt het programma één dag waarop de leerlingen op de afdeling Techniek van het dr. Aletta Jacobs College een workshop volgen. De workshops werden gegeven door ervaren docenten en ondersteund door leerlingen uit de bovenbouw Techniek van het Aletta. De achtstegroepers kregen hun werkstuk mee naar huis. Een tweede activiteit in de Innovatieweek was het bedrijfsbezoek. Leerlingen bezochten een technisch bedrijf in de omgeving en werden vervolgens uitgedaagd om een creatieve oplossing te bedenken voor een écht technisch vraagstuk van het bedrijf. Ook brengen de leerlingen een bezoek aan het eLAB van de Bibliotheek in Hoogezand.

Nu de leerlingen de smaak te pakken hebben is het tijd voor Challenge the Future, het innovatie project die na de herfstvakantie start, op 24 oktober.

Enthousiast over innovatie? Word dan lid van onze Facebook-pagina, waar we regelmatig updates over onze activiteiten plaatsen