Van 11 tot 15 oktober was de Innovatieweek, één van de drie activiteiten van het Innovatiefestival Midden-Groningen. Tijdens de Innovatieweek maakten leerlingen van groep 8 op creatieve wijze kennis met de wereld van techniek. Wat kun je allemaal worden als je graag dingen ontwerpt, knutselt en bouwt? En hoe ziet een werkdag van iemand met een technisch beroep eruit? 

Voor elke basisschool bestreek het programma één dag waarop de leerlingen op de afdeling Techniek van het dr. Aletta Jacobs College verschillende workshops volgden. De workshops werden gegeven door ervaren docenten en ondersteund door leerlingen uit de bovenbouw Techniek van het Aletta. De achtstegroepers kregen hun werkstuk mee naar huis. Een tweede activiteit in de Innovatieweek was het bedrijfsbezoek. Leerlingen bezochten een technisch bedrijf in de omgeving en werden vervolgens uitgedaagd om een creatieve oplossing te bedenken voor een écht technisch vraagstuk van het bedrijf.

Nu de leerlingen de smaak te pakken hebben is het tijd voor Challenge the Future, de innovatiegame die na de herfstvakantie start, op 25 oktober.

Enthousiast over innovatie? Word dan lid van onze Facebook-pagina, waar we regelmatig updates over onze activiteiten plaatsen. 

Foto’s van de geslaagde Innovatieweek!