Op 11 december vindt het innovatiefestival Midden-Groningen plaats in en rond het Kielzog in Hoogezand. Het Innovatiefestival draait om techniek. Leren programmeren, 3d printen, lasersnijden, werken met elektronica. Maar het draait nog veel meer om passie en creativiteit: samenwerken, eigen ontwerpen tot leven brengen, je fantasie gebruiken en technologie naar je hand zetten. Innovatieve bedrijven en het maakonderwijs zijn vertegenwoordigd van vmbo t/m rijkuniversiteit. Zelf maken met moderne technologie dat motiveert de leerlingen van nu.
 
Het Innovatiefestival Midden-Groningen is een unieke samenwerking tussen Biblionet Groningen, de gemeente Midden-Groningen, het basis- en voortgezet onderwijs in deze gemeente en regionale bedrijven.
 
Het festival bestaat uit meerdere onderdelen. Leerlingen van groep 8 worden op verschillende momenten en op allerlei manieren geïnformeerd over de mogelijkheden binnen de wereld van techniek en over moderne vaardigheden, met het doel ze voor techniek te interesseren. Tijdens het eindfestival zijn er workshops en presentaties van bedrijven en instellingen voor een breed publiek.
Er zijn immers veel vacatures binnen dit interessante beroepenveld, ook in onze regio.
 

of via onderstaand aanmeldformulier

Dagen
Uren
Minuten
Seconden